Meisje (14) getuigt hoe ze uit busje kon ontsnappen

Het 14-jarig meisje dat afgelopen maandag maar nipt kon ontsnappen aan haar ontvoerder, heeft voor het eerst haar verhaal voor de camera gedaan. “Ik dacht dat het om een normale man ging die een pakketje ging wegbrengen, maar dat was niet zo”, zegt ze aan VTM NIEUWS.

Het meisje kreeg maandag de schrik van haar leven toen ze op klaarlichte dag door een onbekende man in een zwart minibusje werd getrokken. “Ik zag op mijn weg naar huis een zwart busje. Ik dacht dat het een normale man was die een pakketje ging wegbrengen, maar dat was niet zo”, zegt ze aan VTM NIEUWS. “Hij liep onverwacht achter mijn aan, stak een zak over mij heen en hij sleurde me in zijn wagen.”

Toen de wagen moest wachten voor een openstaande brug, kon ze uit het busje ontsnappen. “Ik deed de zak uit en ben meteen gaan lopen. Gelukkig stond de deur van de auto ook open.” Het meisje kon een vluchtige blik op haar ontvoerder werpen. “De man was alleen. Hij was lichtbruin en had dreadlocks. Hij droeg groene All Stars en had hij een kleine baard en een snor”, zegt ze. 

De eerste emoties zijn intussen gaan liggen, maar helemaal vergeten kan ze het nog niet. “Ik moet er steeds aan denken en ik probeer het uit mijn hoofd te krijgen, maar het lukt niet.”

Bekijk ook: