Al 10 tips over mislukte ontvoering

De politie heeft al een tiental tips binnengekregen over de mislukte ontvoering van een 14-jarig schoolmeisje in Willebroek, nadat ze getuigen gisteren hadden gevraagd om zich te melden. De politie heeft ook het toezicht in de schoolomgevingen van Willebroek opgeschroefd om zo de veiligheid te kunnen waarborgen.

Het 14-jarige meisje was maandag op weg van school naar huis toen ze in een minibusje werd getrokken. Ze slaagde erin om uit het voertuig te springen en kon zo ontkomen. Omdat er van de ontvoerder(s) voorlopig geen spoor is, deden de politie en het parket van Mechelen gisteren een oproep naar getuigen. 

Dat leverde intussen al een tiental tips op, zegt de woordvoerster van het parket van Mechelen Nele Poelmans. Of er bruikbare tips tussenzitten, zal het onderzoek wel nog moeten uitwijzen. 

Extra controles aan schoolpoorten
De politie is vandaag ook gestart met extra toezicht in de schoolomgevingen van Willebroek. Het toezicht zal door herkenbare patrouilleploegen gebeuren, maar ook door politieploegen in burger en in anonieme voertuigen. 

"De feiten zijn dermate ernstig dat het onderzoek absolute voorrang krijgt. We zullen op het terrein alle mogelijke middelen inzetten om zulke feiten te verhinderen en deze individuen op te pakken", zei burgemeester Eddy Bevers van Willebroek daarover. 

Heb je zelf iets gezien of gehoord? Alle informatie die nuttig kan zijn voor het onderzoek is welkom bij de politie van Mechelen-Willebroek op het nummer 015/464.464.

Bekijk ook: