Maak je klaar voor een stralende dag!

Na het optrekken van de lokale nevel of mistbanken is het zover: de zon is daar! Het wordt vandaag warm met temperaturen tot 27 graden. Die trend zet zich morgen verder met even hoge tempreaturen. Het weekend zetten we op vrijdag in met hier en daar wat wolken. Dat meldt het KMI.

Het is vandaag dus wachten tot de mist is opgetrokken om aan een stralende dag te beginnen. De wind waait zwak tot matig en draait van zuidoost naar oost. We mogen een warme avond en nacht verwachten. Het blijft helder en de minima schommelen tussen 10 en 15 graden.

Morgen wordt het zonnig en warm, later op de dag komen er enkele wolkenvelden vanuit het westen. De maxima schommelen tussen 23 graden in de Ardennen en 28 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest en ruimt nadien naar zuidwest tot west.

Ook vrijdag wordt het vrij mooi met zonnige perioden en af en toe wolkenvelden. Het is wat minder warm met maxima tussen 20 en 24 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.

Zaterdag begint met veel zon maar in de loop van de namiddag en avond neemt de kans toe op buien en onweer. De maxima schommelen tussen 22 graden in de Ardennen en 26 graden elders. Zondag is het wisselvalliger met kans op enkele buien maar vaak ook droog. Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af. Het is frisser met maxima tussen 18 en 21 graden. Vanaf maandag wordt het opnieuw beter en wordt het geleidelijk ook weer warmer.