Al vroeg hinder op E40 door ongeval

Op de E40 begon de ochtendspits dramatisch. Iets na 7.00 uur veroorzaakte een ongeval ter hoogte van het knooppunt in Heverlee voor heel wat hinder. Ondertussen is de weg terug vrij, maar het is op de E40 richting Brussel nog aanschuiven van Aarschot tot de plaats van het ongeval. Je moet rekenen op meer dan een uur vertraging. Iets na 6.00 uur vond er ook een ongeval plaats ter hoogte van Aalst, waarna twee rijstroken werden afgesloten. Al snel moesten pendelaars op twintig minuten extra reistijd rekenen.

In Heverlee raakten vijf personenwagens betrokken in een kettingbotsing. Om 7.45 uur waren alle rijstroken opnieuw vrij, maar het was geschied. Het verkeer komt terug op gang, maar het is zowel op de E314 en E40 nog lang aanschuiven.

Aalst
Ook in Gent begon de ochtendspits niet zoals gewend. Een ongeval versperde twee rijstroken op de E40 richting Gent. Gelukkig kon er snel gereageerd worden en tegen 6.30 uur waren alle rijstroken opnieuw vrij. Toch bleef de hinder wel bestaan en omstreeks 7.00 was het toch nog rekenen op iets meer dan een kwartier file. Intussen lijken alle problemen van de baan