Agenten aan scholen na ontvoering meisje

De politie gaat extra toezicht uitvoeren in de schoolomgevingen van Willebroek, na de mislukte ontvoering van een 14-jarig schoolmeisje gisteren. Het meisje was op weg naar huis toen ze plots in een busje werd gesleurd.

Het toezicht zal door herkenbare patrouilleploegen gebeuren, maar ook door politieploegen in burger en in anonieme voertuigen. "De feiten van gisteren zijn dermate ernstig dat het onderzoek absolute voorrang krijgt. We zullen op het terrein alle mogelijke middelen inzetten om zulke feiten te verhinderen en deze individuen op te pakken", zegt burgemeester Eddy Bevers van Willebroek. 

Mislukte ontvoering
Het meisje was op weg van school naar huis en stapte rond 16.40 uur af van de bus. Ze wandelde verder naar huis, toen ze een donker minibusje opmerkte. Even verderop zou zij een zak over het hoofd gekregen hebben en werd zij in het minibusje getrokken.

Het busje zou vervolgens vertrokken zijn, maar het meisje slaagde erin om zich te bevrijden. Het meisje kon uit het voertuig springen en wandelde te voet terug naar huis, waar haar ouders de politie hebben gecontacteerd.

"Geen alleenstaand geval"
"De ontvoering is zeker geen alleenstaand geval. Vorig jaar op 5 november heeft een onbekende geprobeerd om een meisje van 10 te ontvoeren. Die poging is mislukt. Er werd een onderzoek gestart en dat onderzoek is nu stopgezet, omdat de dader niet kon gevat worden." Dat zegt VTM NIEUWS-journalist Faroek Özgünes.

Oproep politie
Politie en parket zijn op zoek naar getuigen: mensen die iets van de feiten hebben gezien of die het donker minibusje hebben opgemerkt in de Kapellenboslaan. Ook op de plaats waar het slachtoffer uit het voertuig is kunnen springen aan de Boomsesteenweg zouden er op dat ogenblik nog andere voertuigen aanwezig geweest zijn.

Heb je zelf iets gezien of gehoord? Alle informatie die nuttig kan zijn voor het onderzoek is welkom bij de politie van Mechelen-Willebroek op het nummer 015/464.464.

Bekijk ook: