Belg neemt steeds meer pillen tegen de zon

Het is algemeen bekend dat we rijkelijk zonnecrème moeten smeren wanneer we onze huid blootstellen aan de zon. Uit cijfers die VTM NIEUWS heeft opgevraagd, blijkt nu dat we in België ook steeds vaker pillen nemen om onszelf te beschermen tegen de schadelijke stralen.

Dit jaar werden in België bijna 10.000 zonnepillen verkocht, een stijging tegenover vorig jaar. Hoewel ze wel degelijk beschermende eigenschappen hebben, bieden ze geen totale bescherming tegen de zon, dat zeggen specialisten.

"Geen complete bescherming"
“Als bijkomende zonnebescherming zijn de pillen zeker nuttig, maar niet als vervanging”, zegt de dermatoloog Thomas Maselis. “De pillen zijn voedingssupplementen die door antioxidanten de celbeschadiging door de zon verminderen, maar ze bieden geen complete bescherming tegen de zon.”

Hoewel de herfst al in aantocht is, kunnen we in het tweede deel van de week nog volop genieten van de zon. Van woensdag tot vrijdag wordt het meestal zonnig en warm, en op vrijdag klimmen de temperaturen zelfs tot 29 graden.

Lees ook: 'Zomer woensdag terug in het land'