Dader Dadizele bekent, maar "het was een ongeluk"

Een van de verdachten die opgepakt werd voor de moord op een 20-jarige man uit Antwerpen in Dadizele, heeft zonet bekend nadat hij urenlang ondervraagd werd. Het gaat om de 26-jarige Tom K. "Hij heeft zelf om een verhoor gevraagd", zegt zijn advocaat Steven Henderickx. "Hij wou bekennen." Er zitten nog drie andere mensen vast.

De 26-jarige Tom K. werd deze middag vijf uur lang verhoord. "Hij heeft zelf om een verhoor gevraagd. Hij wou bekennen", zegt zijn advocaat Steven Hendrickx. "Hij heeft bekend dat hij het dodelijke schot gelost heeft, maar dat het per ongeluk was. Het was een uit de hand gelopen mislukte cannabisdeal. Plots stonden ze met zes rond de auto, drie man per bende. Mijn cliënt heeft per ongeluk geschoten, maar het wapen was niet van hem en is ook nog steeds niet teruggevonden."

Verschillende schoten
Een 20-jarige man uit Antwerpen werd in de nacht van 15 op 16 augustus vermoord op straat in de Geluwestraat in Dadizele, een deelgemeente van Moorslede. Buurtbewoners hoorden verschillende schoten en zagen daarna een man op straat liggen met een schotwonde in de halsstreek. Hij stierf ter plaatse. Het slachtoffer lag op zijn rug naast een auto.

Die auto bleek van de verdachten met initialen M.K. en I.S. te zijn, twee twintigers uit Antwerpen. Meteen na de schietpartij sloegen ze op de vlucht. De politie kon hen later op de dag arresteren en nam hen mee voor verhoor. Zij beweerden dat zij ook slachtoffers waren, net als hun vriend die is doodgeschoten. Volgens hen hadden ze samen afgesproken met een drugdealer, maar liep het zaakje uit de hand. De dealer zou hun vriend daarna hebben doodgeschoten.

Bekijk ook: