Politie zoekt tips over 10 jaar oude moord

De 64-jarige Donatienne L’Hoste werd op 7 september 2006 vermoord in het Waalse Cuesmes. Tien jaar lang bleef het stil in het onderzoek naar de moord, tot nu. De politie heeft namelijk een nieuw opsporingsbericht verspreid over de roker van een cigarillo bij Donna thuis. Zomaar bezoekers binnenlaten, was niet haar gewoonte. De persoon is dus vermoedelijk de laatste die Donna nog in leven heeft gezien en een belangrijke getuige.

Donatienne L’Hoste werd op 7 september 2006 vermoord aangetroffen in haar woning in de Rue du Chemin de fer in Cuesmes, een dorp in de Waalse stad Bergen. Ze woonde alleen en nam vaak deel aan activiteiten. Ze had een eigen wagen maar deed de meeste verplaatsingen per fiets. Ze ging regelmatig naar de kerk en naar gebedsgroepen, maar volgde ook tekenlessen aan de kunst- en ambachtsschool.

Cigarello
Uit het onderzoek bleek dat Donna – zo werd ze genoemd door de mensen in haar omgeving - al was overleden tijdens het weekend van 2 op 3 september. Kort daarvoor moet ze iemand hebben binnengelaten in haar woning. “Ze hebben wellicht een tijd lang samen gepraat want in de asbak werd een peuk van een cigarillo gevonden. Het moet gaan om iemand die Donna vrij goed kende want ze had die persoon een glas alcohol geserveerd en toegestaan dat er binnen werd gerookt, wat niet van haar gewoonte was”, meldt de politie.

Wantrouwige vrouw
Donna was een erg wantrouwige vrouw en ontving maar zelden bezoekers. Deze persoon is vermoedelijk de laatste die Donna nog in leven heeft gezien en dus een belangrijke getuige. Enkele dagen daarvoor, op 29 augustus, zou een getuige iemand de woning van Donna hebben zien binnengaan langs de deur van de garage. De speurders zouden die persoon graag willen spreken.

Tips
Weet u meer over deze moordzaak, neem dan zeker contact op met de politie op het gratis nummer 0800 30 300. Ook als u iemand zag vluchten na de feiten of als u verdachte personen of voertuigen hebt gezien in de buurt van de woning, dan willen de speurders dat graag weten.

In het bijzonder vragen de speurders aan de bezoeker, de roker van een cigarillo, om zich te melden. Discretie wordt verzekerd.