Dit weten we over dader vluchtmisdrijf

De politie weet wie de 21-jarige jongen uit Ieper heeft aangereden in Passendale. Het gaat om een 39-jarige Pool, die wellicht naar Polen vluchtte met de beschadigde wagen. "Zijn medepassagiers hebben verklaard dat de bestuurder veel had gedronken", zegt VTM NIEUWS-journalist Rosalie Pieters.

"Het is een arbeider in een bouwbedrijf, met een officiële woonplaats in Polen. Maar hij werkte hier dus tijdelijk voor een Vlaams bedrijf", vertelt Rosalie Pieters. Na het ongeval reed de Poolse bestuurder meteen door. Zijn medepassagiers hebben hem aangemaand om te stoppen, maar daar wou de man niet van weten.

Vluchtmisdrijf
In Passendale werd zondag vroeg in de ochtend een 21-jarige fietser uit Ieper aangereden toen hij naar huis terugkeerde na een fuif van de jeugdbeweging. De bestuurder van de wagen pleegde daarna vluchtmisdrijf. Na de verklaring van twee personen, die gisteren hebben gereageerd op de berichtgeving in de media, werd de bestuurder geïdentificeerd. De politie vermoedt dat hij naar zijn thuisland is gevlucht.

Op het moment van de aanrijding waren er nog drie inzittenden. Twee van hen zijn gearresteerd omwille van schuldig verzuim, zij zijn vandaag voor de onderzoeksrechter geleid die moest beslissen over een verdere aanhouding. Een van beiden werd weer vrijgelaten, de andere persoon blijft aangehouden en moet vrijdag voor de raadkamer verschijnen. De derde inzittende is voorlopig nog onbekend.

Bekijk ook: