Al meer dan 6.000 euro voor Jordy

Via een crowdfundingcampagne die werd opgestart door koppel uit Steenokkerzeel, werd al meer dan 6.000 euro ingezameld voor de begrafenis van Jordy. De jongen van 19 die vorige week alleen stierf in een tentje in Gent zou normaal gezien geen begrafenis krijgen doordat daar geen geld voor was.

Die begrafenis komt er nu waarschijnlijk toch. 230 mensen deden al een bijdrage via het platform. Na drie dagen is het verhoopte bedrag van 5.000 dollar al ruimschoots overschreden. Het geld dat overblijft na de begrafenis van Jordy, zal volgens de initiatiefnemers geschonken worden aan een goed doel rond jeugdwerking.

“Mijn hart brak twee keer”, vertelt Verbeeck aan Het Nieuwsblad. “Eén keer toen ik hoorde hoe een jongen van 19 moederziel alleen stierf. Een tweede keer toen ik las dat hij zomaar, zonder echt afscheid, wordt gecremeerd. Jordy verdient een volwaardige afscheidsplechtigheid in een kerk, met een mooie kist en veel bloemen."

Pleeggezin
Jordy B. (19) uit Ninove woonde al een tijd in een tentje aan de Blaarmeersen, nadat hij na vijftien jaar uit de jeugdinstelling Ter Muren in Erembodegem vertrok. Door een moeilijke thuissituatie verbleef hij ook nog even in een pleeggezin, maar op zijn achttiende verjaardag mocht hij van de jeugdrechter de instelling verlaten en dat deed hij ook. Volgens zijn begeleiders en vrienden, kreeg Jordy niet de opvolging die hij nodig had.

Het was een wandelaar die vorige week zaterdag in een tentje in het Gentse recreatiedomein Blaarmeersen het levenloze lichaam van Jordy vond. De jongen zou door ontbering overleden zijn, volgens zijn moeder stierf hij echter door drugs.

Bekijk ook: