Vrouw steekpartij Ukkel aangehouden

De Filipijnse vrouw die op 22 augustus in Ukkel drie personen had neergestoken, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld van opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachte rade en verboden wapenbezit. Dat meldt het Brusselse parket. Er loopt ook nog steeds een onderzoek naar het geweld dat door de politie gebruikt werd om haar te overmeesteren.

Op 22 augustus kreeg de vrouw het in een bus van de MIVB aan de stok met andere passagiers, die ze vervolgens aanviel met een mes. Twee mensen raakten daarbij gewond. De vrouw stapte vervolgens van de bus en verwondde nog een derde persoon. 

De lokale politie kwam ter plaatse en probeerde de vrouw te bedwingen. Toen de vrouw de bevelen van de politie niet opvolgde, gebruikten de agenten hun wapen om de Filipijnse te neutraliseren. Ze werd daarbij tweemaal geraakt, en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Haar drie slachtoffers werden ook voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis maar mochten nog dezelfde avond het ziekenhuis verlaten.

Vorige week woensdag besloot de onderzoeksrechter de vrouw onder aanhoudingsbevel te plaatsen en in verdenking te stellen voor opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachte rade en verboden wapenbezit.

Bekijk ook: