Dader Passendale wellicht naar Polen gevlucht

De politie weet wie de 21-jarige jongen uit Ieper heeft aangereden in Passendale. Het gaat om een 39-jarige Pool, maar de politie heeft hem nog niet kunnen vatten. Wellicht is hij met de beschadigde bestelwagen naar Polen gevlucht. Twee andere inzittenden werden wel gearresteerd, een van hen werd in de loop van de dag weer vrijgelaten. De andere persoon blijft aangehouden.

In Passendale werd zondag vroeg in de ochtend een 21-jarige fietser uit Ieper aangereden toen hij naar huis terugkeerde na een fuif van de jeugdbeweging. De bestuurder van de wagen pleegde daarna vluchtmisdrijf. Na de verklaring van twee personen, die gisteren hebben gereageerd op de berichtgeving in de media, werd de bestuurder geïdentificeerd. Het gaat om de 39-jarige Robert P.. De politie vermoedt dat hij naar zijn thuisland is gevlucht.

Op het moment van de aanrijding waren er nog drie inzittenden. Twee van hen zijn gearresteerd omwille van schuldig verzuim, zij zijn vandaag voor de onderzoeksrechter geleid die moest beslissen over een verdere aanhouding. Een van beiden werd weer vrijgelaten, de andere persoon blijft aangehouden en moet vrijdag voor de raadkamer verschijnen. De derde inzittende is voorlopig nog onbekend.

Het slachtoffer is ondertussen terug bij bewustzijn, maar kan zich niets herinneren van het ongeval en liep een zwaar hersentrauma op.

Kerfstok
“De dader heeft nu op zijn kerfstok vluchtmisdrijf, onopzettelijke slagen en verwondingen en schuldig verzuim”, vertelt VTM NIEUWS-journalist Rosalie Pieters. “Volgens het parket staat daar een gevangenisstraf van vier jaar cel op. Ook de andere mensen die in de bestelwagen zaten riskeren een gevangenisstraf voor schuldig verzuim.”

Bestelwagen
De politie kreeg om 3.26 uur een oproep binnen en was drie minuten later ter plaatse. De politie had aanvankelijk enkel aanwijzingen over het type voertuig waarmee de dader reed. Via brokstukken die achtergebleven waren, achterhaalde de politie dat het om een bestelwagen van het type ‘Iveco Daily’ ging. De voorruit van het voertuig raakte beschadigd. De wagen staat nu internationaal geseind.

Bekijk ook: