Scoutsgroep weert jongen met beperking

In de Antwerpse gemeente Kapellen is een vijftienjarige jongen met een spieraandoening niet langer welkom bij de jeugdbeweging. De jongen zat al acht jaar bij de plaatselijke scouts, maar aan zijn ouders werd nu meegedeeld dat hij er niet meer welkom is. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

Volgens de ouders van de jongen reageerde de scoutsleiding als volgt: “Als leidingsploeg zien wij het niet zitten om dit extra engagement aan te gaan.” Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen liet weten dat het om een beetje onhandige communicatie gaat. "Het gaat hier niet per se om een weigering. De scoutsgroep geeft aan dat ze het moeilijk heeft."

De jongen heeft een spieraandoening, maar is slechts gedeeltelijk afhankelijk van een rolstoel. “Hij is al acht jaar lid van de scouts, heeft vele vrienden en neemt in de mate van het mogelijke deel aan activiteiten. Deze mededeling, nota bene een dag voor de start van het scoutsjaar, kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel”, vertelde zijn vader Gunther aan Gazet van Antwerpen.