21-jarige fietser terug bij bewustzijn na vluchtmisdrijf

In Passendale is vroeg in de ochtend een 21-jarige fietser uit Ieper aangereden toen hij naar huis terugkeerde na een fuif van de jeugdbeweging. De bestuurder van de wagen pleegde daarna vluchtmisdrijf. Het slachtoffer is ondertussen terug bij bewustzijn, maar kan zich niets herinneren van het ongeval.

De politie kreeg om 3.26 uur een oproep binnen en was drie minuten later ter plaatse. Er zijn geen getuigen van het ongeval, maar de politie heeft wel aanwijzingen over het type voertuig waarmee de dader reed, zo meldt het parket van Ieper. Het gaat om een bestelwagen van het type ‘Iveco Daily’. De jongen is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, zijn toestand is intussen stabiel maar hij liep een zwaar hersentrauma op. Uit het onderzoek blijkt dat de fietser rechts op de rijweg reed en langs achteren werd aangereden. .

Bestelwagen
Het voertuig waarmee de dader reed zou dus een 'Iveco Daily' zijn die werd gebouwd tussen 1999 en 2006 - dat werd vastgesteld aan de hand van brokstukken die ter plaatse werden gevonden. Wellicht is er ook schade aan de voorruit van het voertuig, want op de plaats van het ongeval zijn ook glaspartikels aangetroffen. De kleur van het voertuig is onbekend en de politie weet ook niet of het om een model met een open of een gesloten laadbak gaat.