Huis volledig gestript na verkoop

Een familie uit Houthalen-Helchteren heeft een grote ravage aangetroffen toen ze de sleutels kregen van de nieuwe woning die ze net gekocht hadden. De verkoper heeft het hele huis gestript, van de binnendeuren tot de keuken. Dat mag absoluut niet, zeggen notarissen. Alles wat vast staat, hoort bij het huis.

De wc-pot is het enige dat nog in het huis staat. Al de rest is door de verkoper meegenomen. De kopers kochten het huis eind juli, maar de oorspronkelijke eigenaar mocht er nog even blijven wonen. Vorige week is hij vertrokken en heeft hij het hele huis gestript.

“Al goederen die vast staan in de woning, horen bij het huis”, zegt notaris Jean-Luc Snyers. “Parketvloer, deuren, ramen, radiatoren,… worden dus mee verkocht met het huis.” Cijfers worden niet bijgehouden, maar deze situatie maken notarissen zelden mee. “Je kan de situatie als koper vermijden door de dag van de verkoopakte samen met de verkoper af te spreken, naar het huis te gaan, het huis te inspecteren en pas nadien naar de notaris te rijden”, aldus nog Snyers

De zaak komt binnenkort voor de rechter.