Moeder Jordy: "Hij wou van niemand hulp"

De moeder van Jordy Brouillard ontkent dat ze haar zoon in de steek gelaten heeft. De 19-jarige jongen stierf moederziel alleen in een tentje in de Gentse Blaarmeersen. Hij had bijna zijn hele leven in een instelling doorgebracht. Volgens zijn moeder is hij gestorven door de drugs en wou hij geen hulp aanvaarden. Dat zegt ze in een interview aan VTM NIEUWS.

“Ik had hartproblemen en mijn vader was net overleden. Ik heb via het bijzonder jeugdcomité in Dendermonde naar een oplossing gezocht”, zegt ze. “Die mensen hebben mij geholpen. Ik heb Jordy naar een pleeggezin gebracht en later ging hij dan naar Ter Muren.”

“Dat Jordy van de honger gestorven is in dat tentje: dat is de schuld van de drugs. Niet van mij. Hij wist maar al te goed dat hij op elk moment bij mij of mijn moeder terecht kon. Alleen wilde Jordy helaas van niemand hulp.”

Ook de instelling Ter Muren in Erembodegem, waar Jordy verbleef, staat nu ter discussie. Het Kinderrechtencommissariaat zou vroeger verschillende klachten hebben gekregen over Ter Muren, alleen willen ze dat niet bevestigen. Volgens de kinderrechtencommissaris moet het systeem dringend veranderen.

Donderdag wordt Jordy gecremeerd. Zijn as krijgt een plaats op het kerkhof van Ninove.

Bekijk ook: