Pleegde vrouw bijna perfecte moord?

Begin mei werd in Kampenhout een man koelbloedig doodgeschoten op zijn eigen oprit. Maandenlang waren de speurders ieder spoor bijster, maar gisteren is dan toch de weduwe van het slachtoffer aangehouden. Ze viel door de mand tijdens een test met de leugendetector.

Johan Verhaeghe was een sportieve zestiger die verfproducten verkocht in Schaarbeek en geen vijanden leek te hebben. Toch werd hij op 3 mei vermoord achter het stuur van zijn wagen, op de oprit bij hem thuis. Niemand leek te begrijpen wat er gebeurd was en waarom de man een kogel door het hoofd kreeg. Wat wel duidelijk was: de schutter moet hem hebben opgewacht, want hij werd doodgeschoten toen hij thuiskwam van een avondje sporten. De volgende ochtend trof zijn vrouw hem aan, en verwittigde de hulpdiensten.

Veel speurwerk, weinig sporen
In de dagen en weken na de feiten achterhaalden de speurders dat Verhaeghe rond 18 uur zijn winkel in Schaarbeek afgesloten had, maar pas rond 21 uur was aangekomen op de tafeltennisclub waar hij deel van uitmaakte. Nochtans lag die op slechts een kwartier rijden. Wat de man in die tijdspanne deed, is niet duidelijk. Ook bleek dat hij de laatste tijd stiekeme contacten had met zijn twee dochters uit een eerder huwelijk.

Mogelijke verdachten leverde het speurwerk echter niet op, tot weduwe Nina V. en de zoon van het koppel, Amaury, aan een leugendetectortest werden onderworpen. Zoon Amaury mocht na de test beschikken, maar uit de test bleek dat de weduwe wel leugenachtige verklaringen had afgelegd. De vrouw werd daarop op bevel van de onderzoeksrechter aangehouden. Ze houdt intussen wel haar onschuld staande en verschijnt volgende week voor de Brusselse raadkamer.

Bekijk ook: