"Ter Muren heeft Jordy te weinig geholpen"

Een vriend van Jordy, de jongen die in een tentje stierf van de ontbering nadat hij 15 jaar lang in een instelling zat. Damy De Bock verwijt de instelling Ter Muren in Erembodegem dat ze te weinig hebben gedaan om Jordy te helpen. "Ze hadden meer pogingen moeten ondernemen om Jordy begeleid te laten wonen. Jordy was niet klaar om alleen de wereld in te trekken."

Damy zat zo'n tiental maanden samen met Jordy in de instelling en werd daar zijn vriend. "Jordy is achtergelaten door zijn familie, zijn moeder zag nooit naar hem om. Toen hij op zijn 18de buitenkwam heeft hij nog enkele maanden bij zijn tante gewoond."

In de instelling was Jordy echter verslaafd geraakt aan het snuiven van 'aanstekergas'. Bij het stelen van een bus werd Jordy opnieuw opgepakt en belandde hij een vijftigtal dagen in de gevangenis van Dendermonde. "Hij kwam helemaal gebroken uit die periode en daarna verloor ik het contact met hem. Pas later vernam ik dat hij al die tijd in een tentje leefde."

De instelling Ter Muren zegt dat zij heel wat pogingen heft ondernomen om Jordy te helpen, maar dat hij zelf alle hulp heeft afgeslagen.