Eerste Burger King opent in zomer 2017

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Whopper: de opening van de eerste Burger King is gepland tegen de zomer van 2017. De liefhebbers van de Giant hoeven ook niet te treuren, want het merk Quick zal behouden blijven. Dat zegt de vennootschap QSR, de overnemer van de Belgische en Luxemburgse Quick-restaurants.

Eind juli raakte bekend dat de bekende hamburgerketen Burger King zijn intrede maakt op de Belgische markt. Het investeringsfonds Kharis Capital, de hoofdfranchisehouder voor Burger King in verschillende Europese landen, kondigde toen aan dat het via de vennootschap de Belgische Quick-restaurants zou overnemen. Toen werd gezegd dat de 92 Belgische en 9 Luxemburgse Quick-restaurants geleidelijk aan omgevormd zouden worden tot Burger King-restaurants.

Vandaag gaf de vennootschap QSR wat meer toelichting over de overname. Conclusie? Het eerste Burger King-restaurant is voorzien tegen de zomer van 2017 én ook het merk Quick blijft behouden, aldus de overnemer, zonder een duurtijd te plakken op dat transformatieproces. "De twee merken gaan naast elkaar bestaan", luidt het in een persbericht.

Waar de eerste Burger King zal opengaan, is voorlopig nog onduidelijk.

Bekijk ook: