Vrouw geeft kind dodelijk insulineshot

Een meisje van tien is gisteren wellicht aan de dood ontsnapt nadat haar moeder haar had ingespoten met een potentieel dodelijke dosis insuline. Dat schrijft Gazet van Antwerpen vandaag en het parket bevestigt de feiten aan Belga. De moeder probeerde ook zichzelf te doden. Ze overleefde het en is aangehouden op verdenking van poging tot moord.

De feiten deden zich voor in het centrum van Duffel. M.S. (53) zou insuline hebben gestolen in het rusthuis waar ze werkt en haar dochtertje er donderdagochtend mee hebben ingespoten. De dosis was volgens het parket potentieel dodelijk. Nadien spoot ze ook zichzelf in. 

Volgens het parket waren het twee familieleden die ongerust waren dat het meisje nog niet naar school was. Ze troffen de moeder in bed aan. Daarop werden de hulpdiensten verwittigd. Het meisje was nog bij bewustzijn, mogelijk omdat ze een boterham at en frisdrank dronk. 

Zelfmoordplannen
De vrouw werd in het ziekenhuis ondervraagd door de onderzoeksrechter. Ze gaf aan al langer rond te lopen met de gedachte zichzelf te doden. Haar dochter zou ze hebben ingespoten uit schrik voor haar toekomst na de eigen dood. 

Ze werd onmiddellijk aangehouden op verdenking van poging tot moord en wordt later wellicht overgebracht naar de gevangenis.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.