Deze baas geeft 'onbeperkt' verlof

Sinds juni 2016 mogen personeelsleden van het Antwerpse communicatiebureau Marbles zoveel vakantie nemen als ze willen. CEO Tom Herrijgers vindt dat werknemers dat mogen doen "zolang ze hun werk maar goed doen", zegt hij aan VTM NIEUWS.

Zoveel vakantie nemen als je wil, het lijkt wel een droom. Voor de negen personeelsleden van communicatiebureau Marbles is het realiteit. Het personeel kwam volgens CEO Tom Herrijgers zelf met het idee. “Eerst dacht ik ook: wat gaat dat geven? Maar we hebben goede afspraken gemaakt”, vertelt de CEO.

Afspraken
Werknemers mogen dus onbeperkt verlof nemen, maar er zijn wel afspraken aan verbonden. Zo moet er altijd iemand op kantoor zijn en is er ook iemand die de permanentie doet. Als iemand voor een lange periode op verlof wil, moet dat op voorhand gepland worden zodat het team bijvoorbeeld de weken en maanden daarvoor wat harder kan werken om een mogelijke deadline te halen.

Werken in zwembroek
Volgens Tom Herrijgers motiveert deze maatregel de werknemers. “Ze werken misschien wel minder uren maar de uren waarop ze werken doen ze dat met veel meer motivatie”, zegt Herrijgers. De CEO is ervan overtuigd dat als iemand vraagt om twee weken vakantie te nemen, het dan beter is dat die drie weken nemen. En dan in die vakantieperiode één week werkt. “Want als je werkt in je zwembroek aan het zwembad, dan voel je je toch veel beter? Dan ben je veel gemotiveerder”, zegt Herrijgers.