Geen Pikachu meer op tarmac en in tax free

Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil geen Pokémon meer achter de security op de Belgische luchthavens. Hij heeft het bedrijf achter het succesvolle spel, Niantic, daarover een brief gestuurd, zo schrijven Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure.

Volgens minister Bellot gaan reizigers en zelfs personeelsleden op het tarmac van Brussels Airport zodanig op in het spel dat ze de veiligheid in het gedrang brengen. Hij verwijst volgens La Dernière Heure ook naar verschillende incidenten met indringers in de beveiligde zones van de luchthavens.

Tarmac
In de kantoren van Brussels Airport hangt al een oproep van de directie om het personeel te vragen op het tarmac niet meer op Pokémon te jagen. Maar ervoor zorgen dat de diertjes er effectief verdwijnen, kan enkel via een officiële vraag van de regering. Vandaar de brief van Bellot.

Pokémon Go veroorzaakt niet enkel op de luchthaven problemen. Ook in Antwerpse polderdorpje Lillo zijn ze niet blij met de vele Pokémon-jargers. Bart De Wever (NV-A) deed gisteren in VTM NIEUWS een opmerkelijke oproep waarin hij vroeg om te stoppen met het kleine dorp te overspoelen.Lillo telt 35 amper inwoners. De Wever krijgt dagelijks klachten in zijn mailbox binnen. “Op Pokémon jagen kan leuk zijn, maar dit is ondraaglijk geworden voor de inwoners.”

Nultolerantie
De Antwerpse burgemeester dreigt met nultolerantie voor foutparkeerders en hij dreigt met GAS-boetes voor bijvoorbeeld wildplassers. “Dat wil zeggen dat er politie aanwezig zal zijn maar ook politie in burger. Als je je auto ergens achterlaat waar je niet mag staan, dan zal je een boete krijgen. Als je je gevoeg doet op een plaats waar dat niet mag, dan zal je een boete krijgen. Ik kan ook alleen maar aan die mensen oproepen om een beetje respect op te brengen voor diegenen die daar wonen”, zegt De Wever.