Man valt Turkse vrouwen aan op school

In de basisschool Piramide in Leopoldsburg heeft een vader een toegangsverbod gekregen omdat hij gisteren tijdens de inschrijvingen drie vrouwen van Turkse afkomst aanviel. De man duwde ook een vrouw met een beperking tegen de grond, tegen haar zus met hoofddoek riep hij "dat ze die vod van haar kop moest doen". De directie van de school laat weten dat dit gedrag onaanvaardbaar is. "Racisme tolereren we hier niet."

Elif, die van Turkse afomst is, wou dinsdag samen met enkele vrienden haar zoontje van zes gaan inschrijven in de school. Het gezelschap sprak Turks omdat één vrouw Franstalig is en zo begreep iedereen elkaar goed. Toen ze na de inschrijving over de speelplaats wandelden, werden ze aangesproken door een man. "Doe die vod van je kop! En als je geen Nederlands spreekt, ga dan maar terug naar Turkije."

De man duwde ook Hilals zus, die een mentale beperking heeft, omver en spuwde op hen. Naar iedereen die probeerde te helpen, schopte de man. De directrice belde meteen de politie, maar toen die aankwam, had de man de school al verlaten. Hij heeft van de directie nu een toegangsverbod gekregen. Zijn zoon mag er wel nog school lopen. "Dit is puur racisme. Die man komt onze school tot nader order niet meer binnen", zegt de directie.