Jetair-woordvoerder sterft bij ongeval

Hans Vanhaelemeesch, woordvoerder en Chief Communications Officer van Jetair en TUI België, is gisteren overleden na een verkeersongeval. Dat meldt zijn bedrijf in een persbericht.

Vanhaelemeesch werd gisterenavond op zijn fiets aangereden door een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde rond 19.25 uur op het kruispunt van de Wijnendalestraat en de Houtlandstraat in Vladslo, een deelgemeente van Diksmuide. Hans Vanhaelemeersch werd er tijdens een fietstocht gegrepen door de vrachtwagen van een 51-jarige Middelkerkenaar. Voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat.

De omstandigheden van het ongeval zijn duidelijk, waarop het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne besliste om geen verkeersdeskundige aan te stellen. Het staat vast dat de vrachtwagen geen voorrang heeft gegeven aan de fietser. De vrachtwagenchauffeur was niet onder invloed van alcohol.

"De TUI-directie en alle collega's delen in de rouw van zijn echtgenote, kinderen en familie. We zijn in gedachten bij hen en bieden hen ons oprechte medeleven aan. We verliezen met Hans een gepassioneerde, getalenteerde collega. Een vriendelijke en toegewijde man", zo klinkt het bij het reisconcern TUI.

De 54-jarige Hans Vanhaelemeesch werd nog niet lang geleden aangesteld als Chief Communications Officer bij TUI België. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de communicatie en de aanstelling van de communicatieteams in België, Nederland en Frankrijk.