"Foto van slapende arts is onbetamelijk"

"Ik vind het onbetamelijk dat men dergelijke foto's post op Facebook." Dat zegt collega-urgentiearts Ignace Demeyer over een foto van een slapende spoedarts, die door een patiënt in het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas op het internet gezet is. "Ok, de collega doet haar of zijn ogen dicht, maar niemand heeft daar schade onder geleden of is daardoor benadeeld", vindt Demeyer.

Gisteren ontstond er heel wat heisa over een foto van een urgentiearts in het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas. Met een foto van de slapende dokter op Facebook wilde een vrouw aan de kaak stellen dat ze meer dan een uur had moeten wachten op een doktersattest.

Het ziekenhuis betreurde al dat de patiënt niet gewoon naar de ombudsdienst gestapt is, urgentieartsen treden het ziekenhuis nu bij. "Zelfs als de persoon niet herkenbaar is, kan men zeer gemakkelijk terugvinden wie dat was", zegt Ignace Demeyer. "Ik vind dit soort foto's op Facebook echt onbetamelijk."

Shift van 24 uur: verantwoord?
De arts in het ziekenhuis in Sint-Niklaas was bezig aan een shift van 24 uur en dat is geen uitzondering, zegt ook Demeyer, of dat nu verantwoord is of niet. "Er is een tekort aan urgentiegeneesheren, dus we hebben niet veel keuze. We moeten de gaten dichtrijden. Iemand moet het doen, dus het is heel vaak niet anders mogelijk dan shiften van 24 uur te draaien."