Wegpiraat (15!) gevat na achtervolging

De lokale politie van de zone Landen (Landen/Linter/Zoutleeuw) heeft afgelopen nacht een vijftienjarige wegpiraat opgepakt na een wilde achtervolging. De jongeman bleek al onder toezicht te staan van de jeugdrechter van Mechelen en is ter beschikking gesteld van het Mechelse parket. Dat meldt het parket Leuven.

Een patrouille van de politiezone Landen merkte afgelopen nacht de tiener op toen hij achter het stuur van een wagen herhaaldelijk door het rode licht reed. Toen de agenten de wagen wilden controleren, nam het voertuig de vlucht. De politie achtervolgde de wagen van Linter, via Sint-Truiden, tot in Tienen.

Tijdens die achtervolging tekende de politie snelheden van 180 km per uur op. Het vluchtende voertuig reed ook zwalpend over de weg, negeerde meerdere rode lichten, en omzeilde tevens een opgezette wegversperring. De achtervolgende politiecombi werd bovendien meerdere malen in de flank aangereden, alvorens de politie uiteindelijk erin slaagde om het vluchtende voertuig tot stilstand te brengen.

De bestuurder bleek een vijftienjarige jongeman uit Tienen te zijn, die al onder toezicht staat van de jeugdrechter van Mechelen. De jongeman werd gearresteerd voor gewapende weerspannigheid en zal ter beschikking gesteld worden van het parket van Mechelen. Door de verschillende aanrijdingen liepen twee politie-inspecteurs verwondingen op.