Slapende spoedarts viraal op Facebook

Een foto van een slapende spoedarts op de spoedgevallendienst van het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas heeft gisteren kwaad bloed gezet op Facebook. Hij werd intussen al bijna 900 keer gedeeld. "We vonden haar twee keer slapend aan haar bureau", schrijft de vrouw uit Stekene die de foto maakte op Facebook, "terwijl we al een uur zaten te wachten."

"Mijn vriend werd na een auto-ongeval verzorgd door een verpleegster", schrijft Talia Asselbergh op Facebook. "Maar de spoedarts moest ons wel nog een attest geven. Toen ik na 25 minuten wachten ging kijken waar die bleef, lag ze te slapen voor haar computer. We maakten haar wakker, maar een halfuur later bleek dat ze terug in slaap gevallen was." Uiteindelijk werden de twee wel geholpen. 

"We betreuren dat de klacht op Facebook verscheen en niet aan onze ombudsdienst gemeld is", reageert AZ Nikolaas aan VTM NIEUWS. "Maar we gaan de kwestie natuurlijk wel onderzoeken. Onze ombudsdienst heeft al proactief contact opgenomen met de vrouw, nu zal onderzocht worden of er iets foutgelopen is."