Nieuwe snelwegbrug in lichterlaaie

Op een nieuwe brug aan de wegenwerken voor de A11 in Brugge is er deze ochtend een grote brand uitgebroken. Volgens de brandweer heeft de houten structuur waar de beton wordt ingegoten, vuur gevat.

Rond 5.30 uur deze ochtend brak brand uit op de gloednieuwe brug aan de Stationsweg, vlak bij de A11 in Brugge. De brandweer merkte de rookpluimen op toen ze onderweg waren naar een brandend voertuig in Zeebrugge. Ze lieten meteen andere manschappen aanrukken om het vuur te blussen, ook van andere brandweerkorpsen.

Volgens de brandweer heeft de houten constructie van de brug om een nog onbekende reden vuur gevat. Net omdat de structuur deels van hout was, verspreidde het vuur zich razendsnel over een lengte van 70 meter. De brandweer ondervindt ook moeilijkheden om de brand te blussen omdat deze uitbrak op 20 meter hoogte. Een groot deel van de brug is intussen naar beneden gevallen.

Omdat de nieuwe brug vlak bij een spoorweg ligt, werd ook het spoorverkeer stilgelegd. Daardoor was er tussen Brugge en Knokke in beide richtingen tijdlang geen treinverkeer mogelijk. Volgens spoorwegnetwerkbeheerder Infrabel werd het treinverkeer even na 11 uur opnieuw hervat. De brandweer van Brugge is momenteel wel nog aan het nablussen.