Jo Cornu blijft nog een maand bij NMBS

Spoorbaas Jo Cornu moest normaal eind deze maand vervangen worden, maar dat zal nog zeker tot eind september aan de slag zijn bij de NMBS. Dat meldt het kabinet van François Bellot (MR). Het ziet er dus naar uit dat de regering nog geen opvolger voor Cornu heeft gevonden al is ze zeker wel op zoek.

Het kabinet van bevoegd minister François Bellot heeft headhunter Odgers Berndtson ingeschakeld om op zoek te gaan naar een geschikte vervanger. Het bureau krijgt nu vier weken de tijd om op zoek te gaan naar kandidaten. Nadien moet het bureau dan een lijst van kandidaten die aan het vereiste profiel beantwoorden voorleggen aan Minister van Mobiliteit Bellot. Tot die tijd zal Jo Cornu CEO van de NMBS blijven.

Leeftijd
Jo Cornu staat sinds september 2013 aan het hoofd van de NMBS. Zijn mandaat loopt normaal tot 2019, maar hij gaf eerder al aan dat hij die niet wilde uitdoen vanwege zijn oudere leeftijd. Hij wordt in november 72.

Ook de besprekingen rond de investeringen en de beheersovereenkomst voor de NMBS en Infrabel zijn nog niet rond. Een akkoord over de beheersovereenkomst zal voor na de zomervakantie zijn, ook al had die er lang moeten zijn.

Foto archief