Opnieuw verdachte moord Dadizele vrij

Eén van de verdachten van de moord in Dadizele van twee weken geleden mag de gevangenis verlaten. Dat heeft de onderzoeksrechter meegedeeld aan zijn advocaat. 

Het gaat om de man van 26 die vlakbij de plaats van de feiten woont in Dadizele. Hij werd twee dagen na de dodelijke schietpartij opgepakt, maar de onderzoeksrechter vindt zijn verdere aanhouding niet meer nodig. "Ik heb zonet bericht gekregen dat het bevel tot aanhouding wordt opgeheven”, zegt zijn advocaat Michiel Hoet. "Een motivatie is er niet, maar dat wil eigenlijk zeggen dat hij niks met de doodslag te maken heeft. Dat zeggen wij al van de eerste minuut. Hij was op die avond zelfs niet thuis.”

Hij mag vermoedelijk vanavond of ten laatste morgen de gevangenis van Ieper verlaten. "Het parket staat in voor de beslissing van de onderzoeksrechter”, zegt advocaat Hoet. "Zij moeten de gevangenis op de hoogte brengen. De vrijlating betekent niet dat mijn cliënt buiten vervolging gesteld wordt. Dat gebeurt pas als het onderzoek volledig is afgerond.”

Betrokkenheid
De man die nu wordt vrijgelaten kent wel de drie andere verdachten die nog in de cel zitten. De raadkamer van Ieper heeft vorige week hun aanhouding verlengd. Het parket is ervan overtuigd dat zij wel rechtstreeks betrokken zijn bij de schietpartij, waarbij een man van 20 om het leven kwam. 

In de nacht van 15 op 16 augustus werd rond 23.30 uur een 20-jarige man uit Antwerpen vermoord in de Geluwestraat in Dadizele, een deelgemeente van Moorslede. Vermoedelijk gaat het om een uit de hand gelopen drugsdeal. Twee vrienden van het slachtoffer zaten ook een week in de cel, maar werden vorige week onder voorwaarden vrijgelaten. De drie mannen die nu nog in de cel zitten, behoren volgens het parket tot de andere bende, maar ze ontkennen alle drie.

Bekijk ook: