Lichaam vermiste jongen (8) gevonden in Samber

Reddingswerkers hebben vanmiddag het lichaam van de achtjarige Anthony gevonden in de Samber. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Het jongetje was zaterdag uit een plezierboot gevallen. Sindsdien ontbrak van hem elk spoor. 

Gisteren en eergisteren hielden duikers van de Civiele Bescherming en de zeevaartpolitie van Zeebrugge al grootschalige zoekacties, maar die leverden niets op. Vandaag werden de zoekacties hervat en toegespitst op een zone van 300 tot 400 meter, zowat een kilometer stroomopwaarts van Lobbes.

Sinds 11.30 uur werd een helikopter ingezet om visuele steun te verlenen aan de grondteams die met een sonar de Samber afspeurden. Vanmiddag troffen de duikers dan het lichaam van de jongen aan in de Samber, langs de Rue Du Halagne.

De achtjarige Anthony viel zaterdag in de Samber toen hij met zijn ouders op een plezierboot zat. Volgens de eerste elementen had de jongen op het voorste deel gespeeld en is hij uitgegleden. Een klein meisje dat hem vergezelde zou getuige geweest zijn.

De ouders merkten de verdwijning van Anthony pas vele minuten later op. Het parket van Charleroi heeft een onderzoek geopend naar de ouders voor onvrijwillige doodslag door gebrek aan vooruitziendheid of voorzorgen.

Bekijk ook: