Zomer neemt (heel even) een pauze

De zomer lijkt vandaag ver weg, maar niet getreurd: het was maar een korte pauze. Vandaag trekt nog een zwakke regenzone over het land, waardoor het mogelijk wat gaat regenen. Maar morgen krijgen we opnieuw mooi weer.

Vandaag kan in de namiddag wat lichte regen vallen. In het westen van het land is het al droog en klaart het op. Het wordt minder warm, met maxima tussen 19 en 23 graden. Er staat een matige wind uit het noordwesten, meldt het KMI.

Morgen hangt er aanvankelijk nog plaatselijk wat nevel, maar al snel wordt het overal zonnig en licht bewolkt. Het wordt warm met maxima van 20 graden aan de kust en in de Ardennen, en 24 tot 25 graden elders.

Woensdag schuift het hogedrukgebied weg naar het oosten, maar we genieten nog altijd van zonnig, warm en rustig weer. De wind is eerst zwak uit veranderlijke of zuidelijke richtingen, draait later naar het westen en neemt toe tot een matige windsterkte. De temperaturen bedragen 22 tot 23 graden aan zee en op de Ardense Hoogten en rond 25 of 26 graden elders in het land.

De rest van de week blijft het rustig zomerweer, met temperaturen tot 25 graden. Tijdens het weekend is er mogelijk opnieuw kans op onweer. 

Bekijk ook: