Kind valt in Samber: ouders in verdenking

Het parket van Charleroi heeft een onderzoek geopend naar de ouders van de achtjarige jongen die zaterdagavond van een plezierboot in de Samber viel, voor onvrijwillige doodslag door gebrek aan vooruitziendheid of voorzorgen. Het lichaam van de jongen werd vandaag teruggevonden.

De zoekacties die zaterdag en zondag werden gehouden door de zeevaartpolitie van Zeebrugge en duikers van Civiele Bescherming van Crisnée, hebben niets opgeleverd. De bodem van de Samber werd afgetast met een sonar. Verschillende kritische punten werden onderzocht, maar dus zonder resultaat. Vanmiddag troffen de duikers het lichaam van de jongen aan in de Samber, langs de Rue Du Halagne.

Het parket van Charleroi bevestigt dat er een onderzoek is geopend naar de ouders, voor onvrijwillige doodslag door gebrek aan vooruitziendheid of voorzorgen.

Waarschijnlijk uitgegleden
In de loop van gisterennamiddag werd overigens een kleine reconstructie gehouden, in aanwezigheid van de ouders. Volgens de eerste elementen zou de jongen op het voorste deel van de boot gespeeld hebben en zou hij uitgegleden zijn. Een klein meisje dat hem vergezelde zou getuige geweest zijn. De ouders merkten de verdwijning van Anthony pas vele minuten later op. Nadat ze meermaals op en af hadden gevaren, riepen ze de hulpdiensten op, maar konden de exacte plaats niet aanduiden waar de val gebeurd was. Volgens het parket was er geen enkel reddingsvest aan boord van de boot.

Bekijk ook: