Ongeval op E40 Jabbeke: 9 gewonden

Op de E40 in Jabbeke is vanmiddag een minibus met daarin mensen met een beperking gecrasht. De negen inzittenden werden naar het ziekenhuis overgebracht.

De begeleider aan het stuur raakte rond 11.30 uur van de weg af. Zijn minibus sloeg over de kop en kwam op zijn dak tot stilstand. De begeleider en acht inzittenden konden allemaal zelf het voertuig verlaten. Het gaan om een groep jongvolwassenen uit Wallonië.

"De begeleider is zwaargewond", zegt Filip Vlaeminck van de brandweer van Oostkamp. "Hij heeft verwondingen aan zijn nek. De acht anderen raakten lichtgewond, ze hebben schrammen door het rondvliegend glas. We hebben iedereen met drie ziekenwagens naar het Henri Serruysziekenhuis in Oostende overgebracht. Ook de MUG-helikopter kwam ter plekke, maar was uiteindelijk niet nodig."

Het ongeval gebeurde vlak voor het knooppunt van de E40 en de A10 richting Oostende. Vermoedelijk is het fout gelopen bij het invoegen. Door het ongeval staat er momenteel 35 minuten file richting kust. In de andere rijrichting staat er een kijkfile. De minibus is rond 12u30 getakeld.