Nieuwe zoekactie naar jongen in Samber

Vanochtend is de zoekactie hervat naar de achtjarige jongen die gisteren van plezierboot viel in de Samber. De zoekactie was gisteravond net voor middernacht stopgezet.

Volgens de brandweer van Henegouwen-Oost moesten de duikers ter plaatse gisteravond hun zoektocht stopzetten omwille van veiligheidsredenen. Vanmorgen werden de zoekacties hervat, dit keer onder leiding van de Cel Vermiste Personen van de federale politie.

Gisteravond is een helikopter over het gebied gevlogen in de hoop het kind terug te vinden en de zoektocht te vergemakkelijken, en een sluis van de Samber werd gesloten.

Het kind van acht was op de kleine plezierboot met een bal aan het spelen, toen de bal over de boord sloeg. De jongen wilde die waarschijnlijk uit het water halen en zou zo in het water gevallen zijn. De ouders hadden niet meteen in de gaten dat hun kind verdwenen was, waardoor ze de brandweer niet precies de plek konden aanwijzen waar het incident gebeurde.

"Waarheid onder ogen durven zien"
De kans dat de jongen nog levend wordt aangetroffen, wordt steeds kleiner. “We moeten realistisch zijn”, aldus Alain Remue van Cel Vermiste Personen. “Het incident is gisteren gebeurd en we hebben al middelen ingezet om te zoeken naar een levend kind. Maar naarmate de tijd verstrekt, moeten we de waarheid onder ogen durven zien en is de kans groot dat dit heel slecht is afgelopen.”

Onderzoek naar onvrijwillige doodslag
De zus van Anthony heeft haar broer in het water zien vallen en verwittigde haar moeder, maar die heeft haar dochter niet gehoord omdat er te veel lawaai was. Pas toen ze terug waren ontdekte de moeder dat haar zoon niet meer op het bootje zat. Daarom is er nu een onderzoek gestart naar onvrijwillige doodslag, want ook al hebben ze nog geen spoor van de jongen, ze willen wel uitzoeken wie er verantwoordelijk is voor het ongeval.