Maatregelen tegen hitte op festivals

Het kwik blijft hoge toppen scheren in ons land. Door het warme weer zien verschillende Vlaamse festivals zich dan ook genoodzaakt bijkomende maatregelen te treffen. Onder meer op Boerenrock in Kortenaken en het Mechelse festival Maanrock zal gratis water uitgedeeld worden om uitdroging te voorkomen.

"Via de Civiele Bescherming hebben we waterzakjes gekregen die door leden van het Rode Kruis zullen worden uitgedeeld. Daarnaast verkopen we halveliterflessen water voor een drankbon, wat een dubbele portie is in vergelijking met anders”, klinkt het bij de organisatie van Boerenrock. “De concerten gaan door in twee grote tenten, zodat de festivalgangers continu in de schaduw kunnen staan. De tenten worden bovendien onderaan opengezet, zodat de tocht voor wat koelte zal zorgen."

De organisatoren van Maanrock delen eveneens water uit, en zullen festivalgangers extra attent maken op de noodzaak om veel te drinken en zich goed in te smeren. Op Hestival, in Heist-op-den-Berg, gaan ze nog een stapje verder. Daar wordt ter verkoeling in de backstage een zwembad aangelegd.