2 verdachten moord Dadizele blijven in cel

De Ieperse raadkamer heeft de aanhouding van T.K. (26) en L.W. (19) bevestigd, zo meldt de Ieperse afdeling van het parket West-Vlaanderen. De twee mannen uit Moorslede zijn aangehouden op verdenking van doodslag op een 20-jarige Antwerpenaar. Er zitten momenteel nog vier verdachten in de cel.

Vorig weekend werden de twee Moorsledenaars gearresteerd en aangehouden. Hun advocaten drongen vandaag niet aan op de vrijlating. "Wat geen bekentenis van schuld is", nuanceert meester Steven Henderickx, die de belangen van T.K. verdedigt. "Mijn cliënt is duidelijk: hij was niet op de plaats van de feiten. Er zijn recentelijk wel nieuwe bezwarende verklaringen in het dossier gevoegd. Het gaat om verklaringen van derden, uit de vriendenkring van de verdachten. Ik wil hem daar eerst zelf mee confronteren. Net daarom drong ik niet aan op de vrijlating. Als die verklaring toch blijkt te kloppen, is die bezwarend voor drie van de vier verdachten. Ook voor mijn cliënt."

Afgelopen dinsdag werden ook S.V. (23) uit Menen en T.D. (26) uit Dadizele verder aangehouden door de raadkamer. Twee Antwerpse vrienden van het slachtoffer, I.S. (20) en M.K. (23), werden vrijgelaten onder voorwaarden.

Bekijk ook: