AB InBev gaat 5.500 jobs schrappen

Door de fusie tussen AB InBev en SABMiller staat mogelijk drie procent van de jobs op de helling. Dat staat in documenten die zijn vrijgegeven over de fusie. Volgens het financiële persagentschap Bloomberg zouden mogelijk tot 5.500 jobs getroffen worden. De fusie zal wel geen impact hebben op de productie in België, zegt het ACV.

Nog volgens de fusiedocumenten zal de jobafbouw geleidelijk gebeuren, verspreid over een periode van drie jaar na afronding van de fusie. De omvang van de afbouw voor de verschillende locaties is nog niet duidelijk, aldus de brouwer. Volgens Bloomberg gaat het om 5.500 banen. Het persbureau baseert zich daarvoor op anonieme bronnen dicht bij het dossier.

De fusie met SABMiller zal geen impact hebben op de productie in België, zo is bevestigd op een Europese ondernemingsraad bij AB InBev. Dat zegt de christelijke vakbond ACV.

Eerder kondigde AB InBev al aan dat het hoofdkantoor van de fusiegroep Leuven wordt, en het 'global functional management office' in New York komt.

Laatste horde weggenomen
Afgelopen maand werd de laatste horde voor de overname van de Zuid-Afrikaanse brouwer door de Belgisch-Braziliaanse biergigant weggenomen. Toen keurde zowel de raad van bestuur van SABMiller het overnamebod goed, en zette ook de Chinese marktregulator het licht op groen.

Al is het huwelijk tussen beide nog niet helemaal rond. De aandeelhouders moeten hun fiat nog geven op 28 september. Op 11 oktober zou de fusiegroep dan op de Brusselse beurs genoteerd moeten staan. 

Bekijk ook: