Motorrijder komt om bij ongeval in Tielt

In Tielt is gisteravond een motorrijder gestorven na een botsing met een bestelwagen. De bestuurder van de bestelwagen legde een positieve ademtest af. Dat bevestigt de lokale politie. 

Het ongeval gebeurde iets voor negen uur op de Wakkensesteenweg. De bestuurder van de bestelwagen wou in een bocht een tractor met aanhangwagen inhalen, maar had een motorrijder die uit de andere richting kwam te laat gezien. De man werd weggeslingerd en stierf ter plaatse. Zijn identiteit is op dit moment nog niet bekend. 

De bestuurder van de bestelwagen overschreed bij zijn inhaalmanoeuvre een volle witte lijn en reed volgens een getuige ook veel te snel. Hij raakte lichtgewond. In het ziekenhuis legde hij een positieve ademtest af. 

Omdat overal brokstukken lagen, was de weg lange tijd afgesloten voor het verkeer. Een verkeersdeskundige komt vandaag nog langs om de precieze omstandigheden te onderzoeken. De Wakkensesteenweg staat bekend als gevaarlijk. Het is al het derde dodelijke ongeval op die weg in enkele maanden.

Bekijk ook: