Peuter verdrinkt in zwembad van oppas

Een peuter van 23 maanden oud is verdronken in het zwembad van de onthaalmoeder waar ze verbleef. Het meisje was tot achteraan in de tuin geraakt omdat het tuinpoortje openstond. Ze kwam in het water terecht en werd door de onthaalmoeder levenloos aangetroffen. Dat schrijft Het Nieuwsblad en wordt door de politie bevestigd aan VTM NIEUWS.

Het ongeval gebeurde dinsdag. Het meisje uit het Oost-Vlaamse Sint-Pauwels verbleef bij de onthaal­moeder in dezelfde straat. Achter in de tuin is een zwembad dat afgesloten is met een tuinpoortje, maar in een moment van onoplettendheid glipte de peuter weg. Het poortje stond open en het meisje sukkelde in het water.

De hulpdiensten slaagden er nog in het kind te reanimeren en naar het Universitair Ziekenhuis van Gent te brengen, maar gisteren verloor het meisje toch de strijd.  

De onthaalmoeder is aangesloten bij de kinderopvangdienst van de Gezinsbond en heeft een onberispelijke staat van dienst en veel ervaring. Ze is zelf zwaar aangeslagen door het ongeval. Kind & Gezin en het parket hebben een onderzoek ingesteld. De ouders hebben geen klacht ingediend.

Foto: Archief