4 illegalen in gecrashte truck op E40

Er zijn vier illegalen aangetroffen in een van de vrachtwagens die betrokken waren bij het dodelijk ongeval op de E40 richting kust. "Ze hadden gisteren hun uitwijzingspapieren gekregen en wouden hoogstwaarschijnlijk de oversteek naar Groot-Brittannië maken", zegt de wegpolitie van West-Vlaanderen. De illegalen worden vrijgelaten maar krijgen nog vier dagen om het land te verlaten.

Bij het ongeval ter hoogte van Oudenburg waren drie vrachtwagens, een bestelwagen en een auto betrokken. Er zijn één dodelijk slachtoffer, twee zwaargewonden en drie lichtgewonden gevallen. De illegalen raakten niet gewond. Het rampenplan werd afgekondigd voor waterbedeling.

Takelwerken
Het ongeval gebeurde rond 9.15 uur ter hoogte van de afgesloten snelwegparking in Westkerke. Een vrachtwagen is er ingereden op de staart van een file. Bij het ongeval raakte een auto gekneld tussen twee vrachtwagens. Een van de inzittenden kwam hierbij om het leven. In totaal werden vijf gewonde slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht. Ondertussen zijn de takelwerken en het reinigen van het wegdek zo goed als afgerond. Rond 13.30 uur ging de E40 richting Frankrijk terug open voor alle verkeer.