Stagiaire komt om na ongeval met lift

Een 23-jarige vrouw die als stagiaire werkt in een apotheek aan de Korenmarkt in Gent is om het leven gekomen na een ongeval met een lift. Dat bevestigt de Gentse afdeling van het parket van Oost-Vlaanderen aan VTM NIEUWS. Er was geen kooideur of elektronisch lichtgordijn aanwezig in de lift.

Het ongeval gebeurde in een apotheek aan de Kortemunt, vlakbij de Korenmarkt. De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht, maar het slachtoffer is een 23-jarige vrouw uit Sint-Martens-Latem. Volgens de brandweer kwam de jonge vrouw uit Sint-Martens-Latem vermoedelijk onder een afvalcontainer terecht, terwijl ze die via de lift naar buiten wilde brengen. 

"We onderzoeken de precieze omstandigheden van het ongeval", zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. "Er is een deskundige aangesteld en ook de arbeidsinspectie zal vandaag ter plaatse gaan."

Het gaat om een lift uit de jaren '60, meldt het arbeidsauditoraat. De lift was niet beveiligd met een kooideur of een elektronisch lichtgordijn, waardoor de lift zou stoppen als er een obstakel te dicht bij de rand komt. De arbeidsinspectie en het arbeidsauditoraat gaan na of de reglementering daarrond al van toepassing was op de lift in kwestie, en of er andere wettelijke inbreuken waren.

Het onderzoek is momenteel aan de gang.