Agent getuigt: "Wij schieten niet te snel"

Schieten agenten tegenwoordig te snel op mensen? Dat is stof voor discussie nadat de politie vorige week in Gent en gisteren in Ukkel iemand heeft neergeschoten. Een agent die het zelf ooit heeft moeten doen, getuigt daarover aan tegenover VTM NIEUWS.

De politie is zelf een doelwit geworden voor criminelen en terroristen, toch gebruiken agenten geen overdreven geweld, getuigt de politieman. “Wat ik zie is dat politieagenten vroeger werden beschoten wanneer criminelen de vlucht wilden nemen. Nu is de politie een doel op zich”, vertelt de agent. “Ik heb het dan niet over Gent of Ukkel, maar na de aanslagen in Frankrijk en Groot-Brittannië zien we dat politiemensen echt een wandelende schietschijf zijn geworden voor terroristen.”

De agent betwijfelt dat er sneller wordt geschoten. “In Gent is bijvoorbeeld lang gewacht alvorens te schieten. Ook in Ukkel is er niet meteen geschoten. Er wordt ook heel weinig geschoten. Drie keer gevuurd in Gent, één keer denk ik in Ukkel. Iemand neerschieten doe je écht niet lichtzinnig.”