Truck rijdt auto met opzet aan op A12

Een man uit Schoten heeft vorige week met zijn dashcam gefilmd hoe een vrachtwagenchauffeur hem opzettelijk probeert aan te rijden op de A12 van Antwerpen naar Brussel. Hij stuurde de beelden naar onze redactie. “De man wilde mij zeer bewust van de baan rijden”, zegt Tim B. aan VTM NIEUWS. Hij heeft een klacht ingediend bij de politie.

Het hele verhaal begint wanneer een vrachtwagen van een Waals transportbedrijf Tim per ongeluk aanrijdt bij het invoegen op de A12. Dat is ook te zien op de beelden van één van de dashcams in zijn wagen. “Aan mijn auto was na de aanrijding lichte blikschade, dus wilde ik de man doen stoppen om papieren in te vullen”, zegt Tim.

Aan de verkeerslichten stapt Tim uit om met de vrachtwagenchauffeur te praten en een aanrijdingsformulier in te vullen, maar die wil niks van het verhaal weten. “Hij zei dat hij mij niet aangereden had. En hij wilde geen papieren invullen”, zegt Tim. “Hij leek ook niet te geloven dat ik de aanrijding gefilmd had. Daarom belde ik nog in de auto naar de politie, maar die kon niet meteen ter plaatse komen.”

Levensgevaarlijk manoeuvre
Tim besluit nog één keer te proberen om de chauffeur te doen stoppen door zijn richtingaanwijzer te gebruiken, maar dan voert die een levensgevaarlijk manoeuvre uit. “Hij reed over de witte lijn en probeerde mijn auto langs rechts te rammen”, zegt Tim. “Ik kon hem maar nipt ontwijken. Toen had ik er genoeg van en ben ik doorgereden.”

Tim diende een klacht in bij de politie van Willebroek. Die heeft de klacht doorgespeeld naar het parket. Daar reageren ze voorlopig niet op de zaak, maar volgens Tim zal de man vervolgd worden voor roekeloos rijgedrag en vluchtmisdrijf.

"Was hij gestopt, dan was de kous af"
“Als hij gewoon gestopt was om papieren in te vullen, dan was de kous voor mij af. Ik rij met een bedrijfswagen en ik had gewoon een een aanrijdingsformulier nodig”, zegt Tim. “Maar dat wilde hij kennelijk niet. Ik heb zelfs nog naar het transportbedrijf gebeld om het onderling te regelen, maar ook daar kreeg ik geen gehoor.”