Molenbeek is hit bij 'terreurtoeristen'

Steeds meer toeristen kiezen er deze zomer voor om een bezoek te brengen aan Molenbeek. De buurt kwam aan bod in de internationale media na de aanslagen in Parijs omdat een aantal terreurverdachten uit Molenbeek afkomstig zijn. Nu willen toeristen plaatsen zoals de ouderlijke woonst van terreurverdachte Salah Abdeslam op de Gemeenteplaats met eigen ogen zien, al moeten sommigen hun mening bijstellen.

“Ik vind het altijd goed om zelf indrukken op te doen en niet zomaar af te gaan op wat de media zeggen”, vertelt de Duitse toeriste Raphaela. “Mijn indruk is helemaal anders, het is eigenlijk een doodnormale buurt. Haar vriendin Marie vult aan dat ze amper verschillen merkt met haar thuisstad Berlijn. “Het voelt voor mij een beetje als thuis”, vertelt ze.

Directeur van het Brussels Agentschap Toerisme Patrick Bontinck zegt dat hij inderdaad merkt dat de gegidste rondleidingen in Molenbeek aan populariteit winnen . “Ook al is het toerisme in Brussel over het algemeen afgenomen met vijftien à twintig procent.”