Fileleed op E313 na ongeval met trucks

Op de E313 ter hoogte van Herentals-West is de snelweg richting Antwerpen volledig afgesloten na een ongeval met vier vrachtwagens. Dat is vernomen bij het Vlaams Verkeerscentrum. Het is nog niet duidelijk of er slachtoffers zijn. Het verkeer wordt gevraagd een omleiding te volgen.

"Omstreeks 12.00 uur is net voorbij werken een vrachtwagen ingereden op de staart van een korte file. Daarbij heeft het voertuig drie vrachtwagens tegen elkaar geduwd", klinkt het bij het Vlaams Verkeerscentrum.

Water
De snelweg richting Antwerpen is volledig versperd. Politie, brandweer en ziekenwagens zijn ter plaatse gestuurd. De afhandeling zal volgens het Verkeerscentrum nog geruime tijd in beslag nemen, waardoor de avondspits verstoord zal raken. Omwille van het warme weer is de civiele bescherming ter plaatse om water uit te delen aan de bestuurders. 

Omrijden
Aan de automobilisten vanuit Limburg naar Antwerpen en Gent wordt gevraagd via Brussel om te rijden. Ook lokaal is er een omleiding ingesteld. Bestuurders moeten de snelweg verlaten in Herentals-Oost en kunnen er - via calamiteitenroute G - opnieuw op in Herentals-West. Er wordt gevraagd de omgeving te vermijden.