0 procent rente op spaarboek? Het mag!

Het is al een tijdje geweten: het geld op de spaarboekjes brengt amper nog iets op. Veel banken geven het wettelijk minimum van 0,01 procent, maar zelfs dat is voor KBC te veel. De bank gaat nu bedrijven en instellingen geen rente meer geven. Daardoor stappen mogelijk veel mensen over naar een andere bank.

De eerste zelfstandigen kregen het slechte nieuws al in hun bus, zo blijkt uit een brief waarop Spaargids.be de hand kon leggen. Daarin wordt aangekondigd dat de gereglementeerde spaarrekeningen 'Pro' en 'Plus' vanaf 23 oktober niet meer gereglementeerd zullen zijn. Door die omzetting hoeft KBC geen verplichte minimumrente van 0,11 procent meer te geven. Gelijktijdig verlaagt KBC dan ook de rente op beide spaarrekeningen voor rechtspersonen (bedrijven, overheidsinstellingen) naar 0 procent.

Volgens de woordvoerster is het omvormen van de spaarrekeningen voor particulieren naar niet-gereglementeerde spaarrekeningen "niet aan de orde". De spaarrekeningen voor rechtspersonen vormen overigens maar een kleine minderheid (3 procent) van de spaarrekeningen bij de KBC. De rest zit bij particulieren.

Bekijk ook: