Twee verdachten Dadizele weer vrij

Vier van de zes verdachten van de schietpartij in Dadizele begin vorige week moesten vandaag voor de raadkamer komen. De twee Antwerpse verdachten worden vrijgelaten, twee andere blijven in de cel. Dat meldt de Ieperse afdeling van het parket van West-Vlaanderen.

In de nacht van 15 op 16 augustus werd rond 23.30 uur een 20-jarige man uit Antwerpen vermoord in de Geluwestraat in Dadizele, een deelgemeente van Moorslede. Kort daarna werden twee verdachten uit Antwerpen ingerekend. Zij zijn vrienden van het slachtoffer. Volgens hun advocaten sloegen ze op de vlucht toen ze het wapen zagen. Eens ze zich veilig voelden, namen ze contact op met de politie.

I.S. (20) en M.K. (23) werden vanochtend opnieuw vrijgelaten. Ze moeten zich aan enkele drugsgerelateerde voorwaarden houden en krijgen ook een contactverbod opgelegd met de andere betrokkenen in het dossier. Volgens het parket is het niet noodzakelijk dat zij verder aangehouden blijven in het kader van het onderzoek.

Later vorige week werden T.D. (26) uit Dadizele en S.V. (23) uit Menen gearresteerd en aangehouden. Ook zijn moesten voor de raadkamer komen, die hun aanhouding verlengt. Twee verdachten uit Moorslede die afgelopen weekend werden aangehouden, moeten vrijdag voor de raadkamer verschijnen.

Er zijn nog steeds onduidelijkheden in het dossier. Zo is het nog niet duidelijk van wie het alarmpistool is dat kort na de feiten werd teruggevonden. Niemand zou tot op heden bekentenissen hebben afgelegd.

Bekijk ook: