Zoon haatprediker in gesloten instelling

De jongeman die in een videoboodschap heeft opgeroepen om christenen te vermoorden, wordt voor drie maanden geplaatst in een gesloten instelling. Het gaat om de zoon van een imam uit Dison, bij Verviers, die gekend staat als een haatprediker. Dat zegt het parket van Luik.

In een korte video die twee weken geleden op een Franse website verschenen is, is een jongeman van een jaar of vijftien te zien die 's nachts door de winkelstraten van Verviers wandelt. Hij doet in het Arabisch uitspraken als "O Allah, vernietig de hatelijke christenen. O Allah, dood ze allemaal. Spaar er geen enkele." De burgemeester van Verviers, Muriel Targnion (PS), liet meteen weten de video ernstig te nemen en schakelde de politie in. Al snel werd duidelijk dat de vader van de jongen een radicale imam is.

De jongeman werd zondag voor het eerst opgepakt met zijn vader en moeder in het kader van een Brussels onderzoek. De politie liet hem diezelfde dag nog vrij, maar maandag werd hij opnieuw opgepakt, nu dus voor de videoboodschap die werd gefilmd in het centrum van Verviers.

Bekijk ook: