Turkije: "Geen idee over dader aanslag"

Turkije heeft “totaal geen idee” wie verantwoordelijk is voor de aanslag waar voorbije zaterdag in Gaziantep 54 mensen om het leven kwamen. Dat heeft premier Binali Yildirim gezegd.

"Wij weten niet wie de daders zijn van deze aanslag. De informatie omtrent de daders en de naam van hun organisatie is helaas onjuist", zei de premier. Hij ging met deze onverwachte en extreem verbijsterende verklaring in tegen president Erdogan. Die zei eerder dat het om een "jongere tussen 12 en 14 jaar" zou gaan. Erdogan duidde terreurorganisatie Islamitische Staat als schuldige aan.

Yildirim verwierp "de geruchten" dat de aanslag door een kind zouden zijn gepleegd. Hij hamerde erop dat de veiligheidsdiensten nog altijd uitpluizen wie de schuldigen zijn. "Wij zullen hen die achter deze aanval zitten vinden. Daarover bestaat geen twijfel", zei de premier.

Bij een bomaanslag op een trouwfeest in Gaziantep, in het zuidoosten van Turkije,  kwamen minstens vijftig mensen om het leven en raakten 94 mensen gewond. President Recep Tayyip Erdogan zei niet lang na de aanslag dat de dader een kind was tussen twaalf en veertien jaar.